tpm چیست

ماژول TPM چیست؟ کاربرد TPM

TPM چیست؟ به عنوان یک تعریف ساده می‌توان گفت: TPM مخفف (Trusted Platform Module)، یا تراست پلت فرم ماژول است. TPM یک تراشه امنیتی درون سیستم است که توسط مجموعه‌ای از استاندارد‌ها و مشخصات توسعه داده شده است. این تراشه قابلیت‌های امنیتی متنوعی را به سیستم ارائه می‌دهد از جمله رمزنگاری سخت‌افزاری، مدیریت کلید‌ها، امضای دیجیتال و دسترسی محدود به توابع امنیتی سیستم. با استفاده از TPM، امکان حفاظت و اعتماد به اطلاعات، از جمله رمز‌ها و کلید‌ها، در سطح سخت‌افزاری بهبود می‌یابد. در صورتی که تمایل دارید در مورد این تراشه، مزایا و کاربرد tpm اطلاعات بیشتری به دست‌آورید، بهتر است تا پایان این مطلب با ما همراه باشید.

 TPM چیست؟

ماژول TPM یا Trusted Platform Module، یک تراشه امنیتی است که در کامپیوتر‌ها و دیگر دستگاه‌های الکترونیکی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این تراشه به تجهیزات فیزیکی و نرم‌افزاری کمک می‌کند تا امنیت و حفاظت بیشتری را از داده‌ها و فرایند‌ها فراهم کند. در ادامه پاسخ سؤال مزایا و کاربرد‌های TPM چیست را بررسی خواهیم کرد.

  • امنیت سیستم عامل

 در حقیقت ماژول TPM به عنوان یک رابط امنیتی بین سیستم عامل و سخت‌افزار عمل می‌کند. این تراشه به سیستم عامل اجازه می‌دهد تا تصدیق حضور سخت‌افزار را انجام دهد و مطمئن شود که هیچ تغییری در سخت‌افزار انجام نشده است. این کار باعث می‌شود که حملات نرم‌افزاری نتوانند به سیستم عامل نفوذ کنند.

  • رمزگذاری داده

 TPM قابلیت رمزگذاری داده‌ها را دارد. با استفاده از TPM، می‌توانید فایل‌ها، پسورد‌ها و سایر اطلاعات حساس را رمزگذاری کنید و از دسترسی غیر مجاز جلوگیری نمایید. همچنین TPM قابلیت امضای داده‌ها را نیز داراست که این امر می‌تواند در تشخیص تقلب و تغییرات غیر مجاز در فایل‌ها کمک کند.

پیشنهاد می کنیم مقاله مربوط به بهترین سرور HPE را حتما مطالعه نمایید.

  • امضای نرم‌ افزاری

 TPM قابلیت امضا نرم‌افزار را داراست، به این معنی که می‌تواند اطمینان حاصل کند نرم‌افزار اجرا شده در سیستم توسط تهدیدات ناشناخته تغییر کرده است یا خیر؟ این مورد در برنامه‌هایی کاربردی است که هرگونه تغییر در کد نرم‌افزار را به روشنی تشخیص می‌دهند؛ مانند رایانه‌های رأی شهروندی و سیستم‌های بانکی.

  • حفاظت از کلید‌ها

 TPM قابلیت ذخیره‌سازی امن کلید‌های رمزنگاری را داراست و آن‌ها را از دسترسی غیر مجاز محافظت می‌کند. این کاربرد tpm در حفاظت از کلید‌های امنیتی و رمزنگاری برای ارتباطات محرمانه و احراز هویت کاربران بسیار مهم است.

  • کاربرد‌های صنعتی

 TPM‌ها کاربرد‌های فراوانی در عرصه‌های صنعتی دارد. این تراشه می‌تواند در سیستم‌های کارخانه‌ها، روتر‌های صنعتی، سرور‌های شرکتی و سایر دستگاه‌های صنعتی استفاده شود. ماژول TPM در این حالت‌ها به منظور افزایش امنیت و جلوگیری از هک و دستکاری در دستگاه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

در کل، TPM برای افزایش امنیت و کنترل بهتر بر روی دستگاه‌های الکترونیکی استفاده می‌شود و در جلوگیری از تهدیدات امنیتی مؤثر است.

پیشنهاد می کنیم مقاله رایزر کارت سرور چیست را حتما مطالعه نمایید.

ماژول tpm

کاربرد TPM چیست؟

نسخه‌های مختلفی از TPM‌ها در سیستم‌ها استفاده می‌شود. این سؤال که ویژگی نسخه‌های مختلف TPM چیست نیاز به سواد تخصصی دارد. در ادامه به بررسی تعدادی از نسخه‌های مختلف TPMو کاربرد هر کدام از آن‌ها می‌پردازیم.

  • TPM 1.2

 این نسخه دیسک موجود در بسیاری از لپ تاپ‌های قدیمی است و امکانات امنیتی بسیار محدودی را فراهم می‌کند.

  • TPM 2.0

 این نسخه دیسک به طور گسترده‌ای در سیستم‌های جدید و به روز به کار می‌رود. آن‌ها امکانات امنیتی پیشرفته‌تری را در اختیار کاربران قرار می‌دهند.

  • TPM 2.0 with Intel Platform Trust Technology (PTT)

 این نسخه توسط اینتل توسعه داده شده است و مشابه TPM 2.0 است؛ اما برخی قابلیت‌های اضافی را در اختیار کاربران قرار می‌دهد.

  • TPM 2.0 with AMD Secure Technology (AMDST)

 این نسخه توسط AMD توسعه داده شده است و همچنین مشابه TPM 2.0 است؛ اما برخی قابلیت‌های اضافی را در اختیار کاربران قرار می‌دهد.

  • TPM 1.3

 این نسخه در برخی از دستگاه‌های قدیمی و قدرتمند استفاده می‌شود و برخی قابلیت‌های متنوع را در اختیار کاربران قرار می‌دهد.

  • TPM 2.0 with Trusted Execution Technology (TXT)

 این نسخه توسط Intel توسعه داده شده است و امکانات امنیتی پیشرفته‌تری را فراهم می‌کند. از قابلیت‌های این TPM می‌توان به محافظت از اطلاعات در حال اجرا در سطح سیستم و کنترل کردن ماژول‌های اجرایی از طریق McAfee ePO اشاره نمود.

  • TPM 2.0 with Infineon Security Platform

 این نسخه توسط Infineon توسعه داده شده است و امکانات امنیتی پیشرفته‌تری را فراهم می‌کند. از قابلیت‌های این TPM می‌توان به کنترل دسترسی سخت‌افزاری و محکوم‌کردن موارد ناهمسانی کاربر اشاره نمود.

پیشنهاد می کنیم جهت خرید ذخیره ساز HPE به لینک مربوطه مراجعه نمایید.

کاربرد tpm

آینده TPM‌ها چگونه است؟

 در آینده، TPM‌ها به عنوان یک نقطه آغاز برای ساخت محیط‌های امن‌تر برای تبادل اطلاعات شخصی و حساس به کار برده می‌شوند. این قابلیت از طریق ارتباط ایمن و تعامل با دیگر دستگاه‌ها میسر است. از این رو، TPM‌ها در صنایعی مانند صنعت اینترنت اشیا (IoT)، امنیت سخت‌افزاری (Hardware Security) و حتی طراحی سیستم‌های کامپیوتری ایمن نقش مهمی ایفا خواهند کرد. با پیشرفت فناوری و اهمیت بیشتر امنیت در جوامع مدرن، TPM‌ها می‌توانند به عنوان پلیس سخت‌افزاری (Hardware Police) در حفظ امنیت و جلوگیری از دسترسی غیر مجاز به اطلاعات عمل نمایند.

پیشنهاد می کنیم مقاله وظایف رایزر کارت سرور چیست را نیز حتما مطالعه کنید.

سخن پایانی

 در این مقاله سعی شد به پرسش اینکه TPM چیست، یک جواب کلی داده شود، هر فردی بدون اطلاعات تخصصی می‌تواند این مقاله را بخواند و جواب این سؤال را بگیرد. در کل می‌توان گفت TPM‌ها از مهم‌ترین اجزای دستگاه‌های الکترونیکی هستند. این دستگاه‌ها امنیت دستگاه‌های کامپیوتری را تأمین می‌کنند تا از آن‌ها به راحتی سوء استفاده نشود. در دنیا امروزی و دنیای نه چندان دور در آینده قطعاً نیاز است که این دستگاه‌ها قوی‌تر از قبل عمل کنند؛ چون حجم اطلاعاتی که در فضای مجازی ذخیره و جابه‌جا می‌شود روزبه‌روز رو به افزایش است.

با توجه به ویژگی‌هایی که برای این تراشه بیان شده، شما می‌توانید با خرید ماژول tpm، امنیت را در حوزه‌های مختلفی نظیر ارتباطات محرمانه، تجارت الکترونیک، بانکداری آنلاین، برنامه‌های کاربردی و… بهبود ببخشید. در واقع ماژول tpm با تضمین امنیت سرور، باعث می‌شود که هیچ کاربردی ناخواسته از طریق حملات نرم‌افزاری نتواند به داده‌های شما دسترسی پیدا کند.

سوالات متداول

ماژول TPM چیست؟

یک تراشه امنیتی است که در کامپیوتر‌ها و دیگر دستگاه‌های الکترونیکی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این تراشه به تجهیزات فیزیکی و نرم‌افزاری کمک می‌کند تا امنیت و حفاظت بیشتری را از داده‌ها و فرایند‌ها فراهم کند.

کاربرد TPM چیست؟

TPM 1.2: این نسخه دیسک موجود در بسیاری از لپ تاپ‌های قدیمی است و امکانات امنیتی بسیار محدودی را فراهم می‌کند، TPM 2.0: این نسخه دیسک به طور گسترده‌ای در سیستم‌های جدید و به روز به کار می‌رود. آن‌ها امکانات امنیتی پیشرفته‌تری را در اختیار کاربران قرار می‌دهند، TPM 2.0 with Intel Platform Trust Technology: این نسخه توسط اینتل توسعه داده شده است و مشابه TPM 2.0 است؛ اما برخی قابلیت‌های اضافی را در اختیار کاربران قرار می‌دهد، TPM 1.3: این نسخه در برخی از دستگاه‌های قدیمی و قدرتمند استفاده می‌شود و برخی قابلیت‌های متنوع را در اختیار کاربران قرار می‌دهد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *