ترافیک شبکه چیست

ترافیک شبکه چیست؟ + انواع آن

ترافیک شبکه، مفهومی اساسی در زمینه شبکه‌های کامپیوتری و انتقال داده‌ها است و به صورت کلی به جریان داده‌ها و اطلاعات از یک نقطه به نقطه دیگر در شبکه‌های کامپیوتری اشاره دارد. این جریان‌های داده‌ها می‌توانند از منابع مختلف به مقاصد مختلف در شبکه منتقل شوند که این موارد شامل انتقال اطلاعات داده، صدا، تصویر و بسیاری از منابع دیگر هستند.

ترافیک شبکه نقش بسیار مهمی در ارتباطات مدرن امروزی ایفا می‌کند و در ایجاد ارتباطات بین دستگاه‌ها و کاربران در سراسر جهان تأثیرگذار است؛ بنابراین به منظور استفاده از این تکنولوژی گسترده، دانستن اینکه ترافیک شبکه چیست؟ از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. در ادامه متن به بررسی برخی از نکات و اطلاعاتی خواهیم پرداخت که کمک بسیار زیادی به دانستن اینکه ترافیک شبکه چیست، می‌کند.

ترافیک شبکه چیست؟

ممکن است برای بسیاری از افراد این سؤال پیش آید که ترافیک شبکه چیست؟ به بیان ساده، مقدار داده‌ای که در مدت زمانی معین از یک شبکه عبور می‌کند، با نام ترافیک شبکه یا Network Traffic شناخته می‌شود.

بنابراین؛ هرچه میزان داده‌های عبوری از یک شبکه کامپیوتری بیشتر باشد، ترافیک آن شبکه نیز بیشتر خواهد بود. البته در بسیاری از موارد، کلمات data traffic یا traffic نیز به جای ترافیک شبکه مورد استفاده قرار می‌گیرند؛ تمامی این الفاظ به نحوی بیان‌کننده تعداد بسته‌های داده‌ای است که در مدت زمانی معین در یک سیستم مشخص همچون سرور، کامپیوتر، لپ‌تاپ و… به واسطه شبکه ارسال و دریافت می‌شود. واحد اندازه‌گیری ترافیک شبکه بیت ریت یا bitrate است که با نام پهنای داده نیز شناخته می‌شود.

به منظور فهمیدن این موضوع که ترافیک شبکه چیست؟ لازم است بدانید اطلاعات، مستندات و تمام داده پیش از آن که انتقال یابند، به بسته‌های کوچک‌تری با عنوان data packet تقسیم می‌شوند تا پس از عبور از شبکه و رسیدن به مقصد مورد نظر دوباره به یکدیگر متصل شوند.

در صورتی که بین این بسته‌های اطلاعاتی، جریانی روان و بدون ترافیک سنگین وجود داشته باشد، کاربران به راحتی می‌توانند از امکانات این شبکه بهره‌مند شوند. البته ترافیک شبکه از لحاظ نوع و جهت حرکت به انواع مختلفی تقسیم می‌شود. شناخت این موارد به منظور دانستن اینکه ترافیک شبکه چیست از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

پیشنهاد می کنیم جهت خرید سرور HP   به لینک مربوطه مراجعه نمایید.

ترافیک شبکه

انواع ترافیک شبکه از نظر جهت حرکت

همان طور که پیش‌تر اشاره شد، منظور از ترافیک شبکه، جریان داده‌ها و اطلاعاتی است که بین دو نقطه متفاوت در شبکه‌های کامپیوتری، جابجا می‌شوند. به همین ترتیب، ترافیک شبکه دارای انواع مختلفی است که دانستن این موارد به منظور فهمیدن اینکه ترافیک شبکه چیست، از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. در ادامه به بررسی مهم‌ترین تقسیم‌بندی‌های ترافیک شبکه خواهیم پرداخت.

ترافیک ورودی (Inbound Traffic)

ترافیک ورودی، به جریان داده‌ها از خارج به داخل شبکه اشاره دارد. این نوع ترافیک ممکن است ناشی از داده‌هایی باشد که از منابع خارجی به شبکه شما وارد می‌شوند. به عنوان مثال، زمانی که شما از اینترنت داده‌هایی را دانلود می‌کنید، داده‌ها از سرور‌ها و منابع اینترنتی به داخل شبکه شما وارد شده و به عنوان ترافیک ورودی شناخته می‌شوند.

لازم به ذکر است که این نوع ترافیک با نام ترافیک East-West یا شرقی-غربی نیز شناخته می‌شود. در حقیقت این نوع ترافیک در دیتاسنتر ایجاد می‌شود و به شبکه‌های داخلی افراد وارد می‌شود که در برخی موارد به آن ترافیک سرور به سرور نیز می‌گویند.

ترافیک خروجی (Outbound Traffic)

ترافیک خروجی، به جریان داده‌ها از داخل به خارج شبکه اشاره دارد. این نوع ترافیک معمولاً ناشی از داده‌ها و اطلاعاتی است که از داخل شبکه به مقصد خارجی ارسال می‌شوند. به عنوان مثال، ارسال ایمیل از یک کاربر، به سرور ایمیل خارجی یک نمونه از ترافیک خروجی است. البته، این نوع ترافیک با نام ترافیک North-South یا شمالی-جنوبی نیز شناخته می‌شود. به این معنا که اطلاعات و داده‌ها از طرف کاربر به سرور، دیتاسنتر و شبکه‌های دیگر منتقل می‌شود.

پیشنهاد می کنیم جهت خرید هارد سرور HP به لینک مربوطه مراجعه نمایید.

انواع ترافیک شبکه

انواع شبکه داده از نظر زمان ارسال و انتقال

علاوه بر موارد ذکر شده، ترافیک شبکه را می‌توان از نظر مدت زمان انتقال نیز به دو دسته مهم تقسیم کرد که این موارد شامل ترافیک زمان واقعی یا لحظه‌ای (Real-Time Traffic) و ترافیک زمان غیر واقعی یا غیر لحظه‌ای (Non-Real-Time Traffic) است. در ادامه به بررسی دقیق این موارد و نحوه استفاده از آن‌ها بر اساس نیازمندی‌ها و مشخصه‌های زمانی اطلاعات منتقل شده در شبکه خواهیم پرداخت.

ترافیک زمان واقعی یا لحظه‌ای (Real-Time Traffic)

ترافیک زمان واقعی یا لحظه‌ای اغلب به عنوان ترافیک حساس به تأخیر و تغییرات زمانی تعریف می‌شود. این نوع ترافیک به انتقال داده‌هایی می‌پردازد که نیازمندی‌های زمانی دقیقی دارند و همچنین باید در لحظه و با کیفیتی بسیار بالا منتقل شوند.

مثال‌هایی از ترافیک زمان واقعی شامل مکالمات صوتی و تصویری (VoIP)، ویدئو کنفرانس، انتقال داده‌های سیگنال‌های تلویزیونی زنده، بازی‌های آنلاین و شبکه‌های مخصوص نظارت بر رویداد‌های لحظه‌ای (مانند نظارت بر شبکه‌های ترافیک راه‌های پیش‌رونده) می‌شود.

ترافیک زمان غیر واقعی یا غیر لحظه‌ای (Non-Real-Time Traffic)

ترافیک غیر لحظه‌ای به انتقال داده‌هایی می‌پردازد که نیازمندی‌های زمانی دقیقی ندارند یا بروز تأخیر در ارسال و انتقالات آن‌ها، مشکلی ایجاد نمی‌کند. همچنین، این نوع ترافیک ممکن است در بسیار از موارد با تأخیر به انتقال داده‌ها بپردازد و در اکثر موارد تأخیر در انتقال قابل قبول است. نمونه‌هایی از ترافیک غیر لحظه‌ای شامل دانلود فایل‌ها، ارسال و دریافت ایمیل، مرور وب و انتقال داده‌های متنی می‌شود. البته، ترافیک non-real time با نام ترافیک best-effort نیز شناخته می‌شود.

پیشنهاد می کنیم جهت خرید استوریج hp به لینک مربوطه مراجعه نمایید.

تفاوت ترافیک non real time و ترافیک real time

در ترافیک لحظه‌ای، پایداری زمانی و تأخیر کم بسیار مهم است، زیرا از این ترافیک برای ارتباطات فوری و تعاملات زمان واقعی مانند مکالمات تصویری استفاده می‌شود. در مقابل، ترافیک غیر لحظه‌ای به ارتباطات و سرویس‌هایی اشاره دارد که در آن‌ها بروز تأخیر مشکلی ایجاد نمی‌کند و مهم‌ترین اولویت آن‌ها، انتقال داده‌ها و حجم اطلاعات است. فهمیدن اینکه ترافیک شبکه چیست و تفاوت میان انواع مختلف آن کدام‌اند، نقش مهمی در طراحی و مدیریت شبکه‌های مختلف دارد.

انواع ترافیک شبکه چیست

نحوه کنترل کردن ترافیک شبکه‌ ها

مدیریت ترافیک در شبکه‌ها بسیار حیاتی است تا از بهره‌وری و عملکرد بهینه شبکه‌ها اطمینان حاصل شود. ابزار‌های مدیریت ترافیک مانند فایروال‌ها، نهاد‌های کنترل ترافیک (Traffic Control Mechanisms)، Quality of Service (QoS) و ابزار‌های مانیتورینگ ترافیک به شبکه‌ها کمک می‌کنند تا ترافیک را کنترل کرده و از مشکلاتی نظیر افت سرعت، از دست رفتن داده‌ها و امنیت شبکه جلوگیری کنند.

پیشنهاد می کنیم جهت خرید رید کنترلر سرور HP  به لینک مربوطه مراجعه نمایید.

سخن پایانی

به منظور دانستن اینکه ترافیک شبکه چیست، لازم است ضمن مطالعه در خصوص چیستی آن، به بررسی انواع مختلف آن نیز بپردازید. در متن بالا به بررسی چند مورد از اصلی‌ترین انواع ترافیک شبکه علاوه بر ویژگی‌های آن‌ها و تفاوت‌هایشان پرداخته شد.

پیشنهاد می کنیم جهت خرید سرور ml به لینک مربوطه مراجعه نمایید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *