از آنجایی که تمامی کسب و کارها با رشد و پیشرفت دائمی دادهها سروکار دارند، آنها باید درباره نگهداری، جمعآوری، دسترسی و تبدیل دادهها و همچنین خرید سرور اطلاعات لازم را کسب کنند. در سرورها به این دلیل که اطلاعات زیادی را پردازش میکنند، از هاردهایی که پایداری و سرعت بالایی دارند، استفاده میشود. با توجه به اینکه افزایش سرعت یکی از خواستههای مهم کاربران است، شرکتهای تولیدکننده قطعات کامپیوتری نیز تمرکز تولید خود را بر روی این فاکتور معطوف کردهاند. تکنولوژی NVMe نمونهای از جدیدترین طرحهای این محصولات است که در این راستا تولید شده است. هارد NVME تأثیر بسیار زیادی بر روی کسب و کارها و عملیاتی که آنها میتوانند بر روی دادهها انجام دهند، دارند. در این مقاله ما قصد داریم شما را با معنای NVMe و همچنین مزایا و معایب آن آشنا کنیم.
هارد NVME چیست؟
همانطور که در مطالب بالا نیز به آن اشاره کردیم، افزایش سرعت از هدفهای اصلی تولیدکنندگان برای تولید قطعات کامپیوتر است. برای این منظور آنها تکنولوژی NVME را برای افزایش سرعت هارد به بازار ارائه دادهاند. حافظه nvme برگرفته شده از عبارت nonvolatile memory express و به معنای حافظه پر سرعت غیر فرار است. این هارد در واقع حالت جامد SSD است که موجب کاهش مصرف انرژی و تأخیر ارسال اطلاعات میشود.
هارد nvme ssd یک حافظه غیر فرار و مانا است که شما کاربران میتوانید با استفاده از آن سرعت زیادی را در سیستم خود تجربه کنید. در ادامه برای توضیح بیشتر درباره سؤال هارد NVME چیست؟ به چند نمونه از ویژگیهای منحصر به فرد آن اشاره خواهیم کرد.
به دلیل ارتباط مستقیم با درایو و مادربورد، سرعت دریافت و ارسال اطلاعات در این نوع هارد نسبت به دیگر تکنولوژیها بیشتر است. یکی دیگر از دلایل سرعت بالای هارد nvme قابلیت اتصال آن بر روی PCIe است. در واقع، این هارد برای درگاههای PCIe و حافظه فلش طراحی و تولید شدهاند. تکنولوژی nvme بعد از عرضه هاردهای SATA و SSD به بازار معرفی شد.
فناوری بسیار عالی به کار رفته در این محصول سبب شده است که هاست یا سرویسهای میزبان از آن استقبال بینظیری کنند و در پروسههای موازیسازی آن را به کار ببرند. تا قبل از به روی کار آمدن این فناوری کاربران اطلاعات خود را در SSD ذخیرهسازی میکردند. با ارائه این هارد به بازار افراد سرعتی را در ذخیرهسازی اطلاعات تجربه کردند که قابل مقایسه با هاردهای معمولی نیست.
پیشنهاد می کنیم مقاله Iops چیست را حتما مطالعه نمایید.
برند سیسکو یکی از معروفترین تولید کنندگان سوییچ شبکه است. برای آشنایی با انواع سوئیچ تولیدی آن به مقاله انواع سوییچ سیسکو مراجعه نمایید.
انواع هارد NVME
هارد NVME در حال حاضر با مدلهای متنوعی طراحی و به بازار عرضه شده است. در این بخش از مقاله هارد NVME چیست؟ قصد داریم انواع مختلف آن را مورد بررسی قرار دهیم.
هارد M. 2: این هارد از عرض ۲۲ میلیمتر برخوردار است و طول آن در سایزهای ۳۰، ۴۲، ۶۰، ۸۰ و ۱۰۰ میلیمتر متفاوت است. در صورتی که تصمیم گرفتهاید از این نوع هارد NVME استفاده کنید، باید به تناسب آن با مادربورد سیستم خود توجه کرده و اگر از اسلات nvme پشتیبانی میکند، آن را خریداری کنید. در میان انواع هارد NVME، هارد M. 2 در مادربوردهایی با پشتیبانی از اسلات ساتا اجرا نمیشوند.
هارد Pcie: از مهمترین ویژگیهای این هارد nvme، ظاهر آن است که به کارتهای گرافیکی شباهت دارد. این هارد برای لپتاپ و کامپیوتر کوچک مناسب نیست و مخصوص کیسهای بزرگ، ATX و سرورها طراحی شده است.
هارد U. 2: این هارد nvme که با نام SFF-8639 نیز شناخته میشود، ابعاد آن از هارد M. 2 بزرگتر بوده، ضمن اینکه ظرفیت آن نیز برای ذخیرهسازی اطلاعات بیشتر است.
هارد U. 3: این نمونه هارد از انواع هارد NVME، مدل پیشرفته U. 2 محسوب میشود، به همین خاطر از کانکتور SFF-8639 در آن نیز استفاده شده است. از مهمترین ویژگیهای هارد u. 3قابلیت پشتیبانی آن از SATA، SAS و NVME توسط یک کنترلر را میتوان ذکر کرد. به دلیل سازگار بودن حافظه هاردهای u. 2 و u. 3از هارد یو ۳ میتوان در بستر یو ۲ استفاده کرد؛ ولی بر عکس این عمل امکانپذیر نیست.
پیشنهاد می کنیم مقاله تفاوت هاردهای SAS و SATA را حتما مطالعه نمایید.
مزایای هارد NVME
هارد NVME از مزایای بیشماری برخوردار است که نشاندهنده کارایی و توانمندی این محصول است. در ادامه به ۵ مورد از این مزایا اشارهای کوتاه خواهیم کرد.
- یکی از مهمترین مزایای هارد NVME افزایش سرعت ورودی و خروجی این هارد و در نتیجه آن کاهش زمان تأخیر در ارسال دادهها است. این کاهش زمان منجر به افزایش سرعت هارد و سیستم خواهد شد.
- فناوری استفاده شده در ساخت این هارد موجب بالا رفتن سرعت آن شده است. از فناوریهای استفاده شده در هارد NVME میتوان تکنولوژی Flash، بهبود تکنیک Caching و مسیر PCIeرا نام برد.
- هارد nvme از مصرف انرژی و همچنین زمان کمتری برای انجام Taskها استفاده میکند و مصرف انرژی در آن بسیار پایین است.
- قابلیت دسترسی این هارد به CPU نسبت به سایر نمونهها بیشتر بوده، در نتیجه میتواند با بهره بردن از این سرعت، از ظرفیت هستههای چندگانه سی پی یو استفاده کند.
- موجب افزایش فرایندهایی همروند و موازیسازی میشود. ضمن اینکه این هارد سرعت پاسخ دهی بالایی دارد.
پیشنهاد می کنیم جهت استعلام قیمت قطعات سرور HP به لینک مربوطه مراجعه نمایید.
معایب هارد NVME
با وجود تمام مزایایی که برای هارد NVME ذکر کردیم، این فناوری از معایبی نیز برخوردار است که در ادامه به بررسی چند مورد از معایب هارد NVME میپردازیم:
- سختافزارهای SDD که مبتنی بر NVME هستند، از نمونههای SSD و استاندارد ۲. ۵ اینچی گرانتر بوده و قیمت بیشتری دارند.
- کامپیوترهای کوچک و شخصی از نمونه M. 2 هارد NVME استفاده میکنند که این موضوع باعث میشود انتخاب هارد با روشهایی معمول محدود شود.
- این هارد توسط سیستمهای قدیمی قابل پشتیبانی نیست، در نتیجه ارتقای سیستم ذخیرهسازی با مشکل روبرو خواهد شد.
- یکی دیگر از معایب هارد NVME مقرون به صرفه نبودن ssdهای مبتنی بر آن برای ذخیره حجم بالای داده است.
- و در نهایت عدم پشتیبانی این هارد در سیستمهای قدیمی نیز از معایب آن محسوب میشود.
پیشنهاد می کنیم جهت استعلام قیمت فروش رم سرور به لینک مربوطه مراجعه نمایید.
نتیجهگیری
با توجه به مطالب ذکر شده در مورد سؤال هارد NVME چیست؟ هاردها بزرگترین و مهمترین قسمت کامپیوتر به شمار میآیند که نقش بسیار مهمی را در افزایش سرعت شبکه، سرور و کامپیوتر ایفا میکند. از آنجایی که اکثر اطلاعات کامپیوتر در هارد ذخیره میشود، برای کاربرانی که با کامپیوتر سرو و کار دارند، بسیار مهم است.
در واقع کاربران دوست دارند قطعهای را برای دستگاه خود تهیه کنند که سرعت سیستم آنها را افزایش دهد. مجموعه فاواافزار یکی از سایتهای معتبر در راستای ارائه هارد NVME و محصولات مشابه است. شما میتوانید برای تهیه یک قطعه اصل و پرسرعت به این سایت مراجعه کنید و از راهنمایی متخصصین مجموعه فاواافزار در این زمینه برای یک انتخاب معقولانه بهرمند شوید.
پیشنهاد می کنیم جهت استعلام قیمت سوئیچ HP به لینک مربوطه مراجعه نمایید.