فکر میکنید چه زمانی کسب و کار شما به یک ورک استیشن نیاز دارد؟ آیا میدانید که یک کامپیوتر معمولی استاندارد تا چه زمانی عملکرد مورد نیاز شما را ارائه میدهد؟ اول از همه باید به شما بگوییم که یک ورک استیشن دستاوردها و بهره وری قابل توجهی را به گردش کار شما اضافه خواهد کرد. ورک استیشن یک سیستم کامپیوتری با کارایی بالاست که دارای قابلیتهای گرافیکی پیشرفته، ظرفیت ذخیره سازی زیاد و یک واحد پردازش مرکزی قدرتمند است. یک ایستگاه کاری از یک کامپیوتر شخصی (PC) توانایی بیشتری دارد.قدرت پردازش بسیار بالای آنها به ورک استیشن یا Workstation پیشرفته اجازه میدهد تا رابطهای گرافیکی با وضوح بالا یا سه بعدی، نرم افزارهای چندوظیفهای پیچیده و تواناییهای پیشرفته برای برقراری ارتباط با رایانههای دیگر را در خود جای دهند.
بین گره و ایستگاه کاری تفاوت وجود دارد. گره میتواند هر کامپیوتر، تبلت، لپ تاپ متصل به اینترنت باشد اما ایستگاه کاری یک کامپیوتر خاص با سرعت پردازش بالا است که به شبکه LAN (شبکه محلی) وصل شده یا به اینترنت متصل است. به طور کلی، فرم یک کامپیوتر رومیزی است که حداقل از یک صفحه نمایش با وضوح بالا، یک صفحه کلید و یک ماوس تشکیل شده است. اما همچنین چندین نمایشگر، تبلتهای گرافیکی، ماوسهای سه بعدی (دستگاههایی برای دستکاری اشیاء سه بعدی) را ارائه میدهد. ایستگاههای کاری اولین بخش از بازار کامپیوتر بودند که لوازم جانبی پیشرفته و ابزارهای همکاری را ارائه کردند. برای خرید سرور Hp و یا سایر قطعات موردنیاز برای یک ورک استیشن می توانید با فاوا افزار در ارتباط باشید.
کاربرد ورک استیشن
ورک استیشن یا Workstation در مرحله اول برای انجام وظایف محاسباتی فشرده علمی و مهندسی استفاده میشود. آنها همچنین در برخی از برنامههای پیچیده مالی و تجاری مورد توجه قرار گرفتهاند. علاوه بر این، ورک استیشنهای سطح بالا اغلب به شبکهای از رایانههای شخصی «کلاینت» متصل خدمات میدهند که از ابزارها و برنامههای کاربردی برای دسترسی و دستکاری دادههای ذخیرهشده در ورک استیشن Workstation استفاده میکنند.
ورک استیشن یا Workstation برای تجسم و دستکاری انواع مختلف دادههای پیچیده مانند: طراحی مکانیکی سه بعدی، شبیه سازیهای مهندسی، انیمیشن، و رندر تصاویر، و نمودارهای ریاضی طراحی شدهاند. کاربر قادر است که کارهای بیشتری نسبت به یک کامپیوتر معمولی انجام دهد. کاربر با استفاده از رایانههای شخصی معمولی میتواند کارهایی مانند: مرور اینترنت، پردازش کلمه، گوش دادن به موسیقی و غیره را انجام دهد. اما با استفاده از ورک استیشن Workstation میتواند ویرایش ویدیو، اجرای بازیهای گرافیکی بالا، انیمیشنهای سه بعدی و شبیهسازی پیچیده را انجام دهد. رم و پشتیبانی چند پردازنده ای بالاتری دارد. لپتاپ را نمیتوان به عنوان Workstation در نظر گرفت زیرا نمیتواند CAD (طراحی به کمک رایانه)، رندرینگ ویدئو و تجزیه و تحلیل دادههای پیچیده را انجام دهد. همانطور که اشاره شد ایستگاه کاری یک کامپیوتر خاص با سرعت پردازش بالا است به همیت دلیل کاربردهای ورک استیشن فراتر از این موارد است.
بیشتر بخوانید: مقایسه کامل پردازندههای Pentium و Xeon
ویژگی های ورک استیشن
برای درک اینکه چه موقعی ورک استیشن میتواند جایگزین یک رایانه معمولی باشد، باید به دنبال مشخصات کلیدی باشید که ورک استیشنها را از سایر لپتاپها و رایانههای رومیزی متمایز میکند. در این بخش به ویژگیهای بارز آن اشاره میکنیم.
رم ECC (کد تصحیح خطا)
خطای حافظه هنگام پردازش محاسبات فشرده افزایش مییابد که میتواند منجر به تاخیر و توقف یک برنامه شود. برای به حداقل رساندن این نوع خطاها، ورک استیشنها از حافظه ECC استفاده میکنند. که در فرآیندهای حساس خرابیها را بدون وقفه شناسایی و رفع میکند. نوع حافظه این کامپیوترهای قدرتمند همان عاملی است که باعث ایجاد تمایز آنها میشود.
هستههای متعدد
همه ورک استیشنها چندین هسته پردازنده دارند که به آنها اجازه میدهد چند عملیات را در بیش از یک برنامه به طور همزمان انجام دهند. در ورک استیشنهای مبتدی هشت هسته وجود دارد. ورک استیشنهای متوسط شامل 16 هسته و این عدد در سطوح بالا به 28 تا 64 هسته میرسد. این چند هستهای بودن برای برنامههایی که به حافظه زیاد نیاز دارند بسیار مفید خواهد بود، مانند: مدلسازی داده، طراحی CAD یا نرمافزار رندر سه بعدی.
GPU های سطح بالا
ورک استیشن اغلب برای کارهایی مانند: ویرایش ویدیو، طراحی گرافیک سه بعدی، طراحی مهندسی و علوم داده استفاده میشوند، بنابراین کارت گرافیک آنها اهمیت ویژه ای دارد. پردازندههای گرافیکی پیشرفته بهطور خاص برای CAD و رندرهای سه بعدی طراحی شدهاند.
حافظه داخلی RAID
سیستم RAID در صورت خرابی از اطلاعات شما نسخه پشتیبان تهیه میکند. به همین ترتیب، در طول مدلسازی Tableau یا ویرایش در Adobe Premiereاحتمال خطای برنامه کاهش مییابد و نگرانی کمتری وجود دارد که یک مشکل سختافزاری نادر در کار شما اختلال ایجاد کند.
حافظه SSD
رایانههای معمولی امروزی به حافظه (SSD) برای ذخیره دادهها متکی هستند. SSD ها انرژی کمتری مصرف میکنند و سرعت بیشتری دارند. در حالی که میتوانید آنها را در بیشتر لپتاپها و کامپیوترهای مدرن پیدا کنید، SSD یکی از اجزای ضروری ورک استیشنهاست.
چه مشاغلی به ورک استیشن نیاز دارند؟
پاسخ این سوال به مقایسه ورک استیشنها با کامپیوترهای معمولی برمیگردد. ما چندین بار در این مقاله به مهندسان، دانشمندان داده، ویدئو ادیتورها و طراحان گرافیست اشاره کردهایم. اکنون بیایید با دقت بیشتری به این موضوع نگاه کنیم که چرا استفاده از ورک استیشن برای هر یک از این متخصصان مفید است و چرا سایر کارها با رایانه های معمولی استاندارد به خوبی قابل اجراست.
-
دانشمندان داده
قدرت ورک استیشن برای دانشمندان داده که با دادههای بزرگ و مدل سازی پیچیده سروکار دارند، یک نیاز ضروری است. ابزارهای یادگیری عمیق مانند TensorFlow و Keras و محاسبات موازی با CUDA نیاز به پردازنده و GPU قوی دارند؛ چرا که حتی یک نقص کوچک میتواند حجم عظیمی از کارها را از بین ببرد.
-
طراحان سه بعدی
ورک استیشن یک گزینه عالی برای هنرمندان و گرافیستهایی است که مدل سازی پیچیده سه بعدی انجام میدهند. رندر طرحهای سه بعدی قدرت پردازش زیادی را میطلبد و کارت گرافیک پیشرفته ورک استیشنها رندر قابل قبولی ارائه میدهد. این نکته به نوعی باعث صرفه جویی در زمان نیز میشود. علاوه بر این، فضای زیاد حافظه SSD در این دستگاه میتواند به مدیریت پروژههای بزرگ کمک کند.
-
مهندسان
پردازندههای چند هسته ای و سریع ورک استیشن و پردازندههای گرافیکی قوی به مهندسان این امکان را میدهد تا بدون نگرانی پردازش CAD را پیاده سازی کنند. ورک استیشن میتواند با افزایش سرعت کار و بدون نیاز به فضای اضافی، بهره وری را افزایش دهد. استفاده از ورک استیشن در تمام صنایع مهندسی ضروری است.
-
ادیتورهای ویدئویی
دوربینهای امروزی با وضوح بالا و فایلهای حجیم کار میکنند که پردازش آنها بدون استفاده از یک ورک استیشن امکانپذیر نخواهد بود. ادیتورها برای پردازش پروژههای ویدئویی و افزایش کارایی به ورک استیشن نیاز دارند. ورک استیشن به ادیتور کمک میکند تا به جای مقابله با مشکلات سخت افزاری و نرم افزاری روی ساخت ویدیوهای عالی تمرکز کند.
-
متخصصان تولید محتوا
کار با فایلهای بزرگ طراحی گرافیک یا عکس نیاز به قدرت پردازش فراوانی دارد. تولیدکنندگان محتوای تصویری میتوانند کارایی خود را با یک ورک استیشن افزایش دهند.
-
مورد استفاده در بخش سرگرمی و رسانه
این رایانهها میتوانند در بخش سرگرمی که پردازش صوتی و تصویری زیادی نیاز است بهترین عملکرد را داشته باشند. همچنین، این کامپیوترها در بخش رسانه که پخش زنده انجام میشود، بهترین علمکرد را دارند.
بیشتر بخوانید: کارت SAS Expander چیست
معایب استفاده از ورک استیشن
مصرف انرژی بالا: این ایستگاه کاری نسبت به دستگاههای دیگر مانند: تبلت، گوشی هوشمند، لپ تاپ و رایانههای رومیزی برق بیشتری مصرف میکند زیرا چند کار به طور همزمان در حال استفاده هستند.
گران بودن: ورک استیشن یا Workstation در مقایسه با دیگر کامپیوترها که که هم به سخت افزار کمتری نیاز دارند و هم ظرفیت کمتری دارند قیمت بالاتری دارد. بالا بودن قیمت ورک استیشنها به دلیل RAM بالاتر، هارد دیسکها و پشتیبانی از چند پردازنده است.