معرفی سرور های hpe

معرفی سرور‌های HPE ایستاده، رکمونت و تیغه‌ ای

معرفی سرور‌های HPE ایستاده، رکمونت و تیغه‌ای

سرور چیست؟

سرور HPE در واقع یک مجموعه از قطعات سخت‌افزاری کامپیوتری است که وظیفه پردازش درخواست‌ها، ارائه سرویس و عملکرد مناسب به برنامه‌ها است. به صورت معمول سرور‌ها دارای قدرت پردازشی، حافظه و دستگاه‌های ذخیره سازی بسیار بیشتر نسبت به کامپیوتر‌های خانگی و معمولی هستند.

با استفاده از سرور کاربر می‌تواند پردازش داده‌ها، کنترل چند درخواست و … را به راحتی انجام دهد.

سرور های HPE Proliant در گذشته توسط شرکت Compaq به صورت سرورهای کامپیوتری معرفی ، تولید و روانه بازار آن زمان میشدند. این برند و کمپانی در سال 2002 توسط HP خریداری شد. پس از آن اچ پی سرورهای Netserver خود را کنار گذاشت و سرورهای Proliant را با برند خود روانه بازار ساخت.

سرورهای HPE نسبت به سایر برندها بدلیل وجود سیستم های هشدار دهنده و امنیت از قابلیت اطمینان بیشتری برخورداد هستند. به همین دلیل این برند مورد اعتماد مشتریان واقع شده و جزو پرفروش ترین برند سرور در جهان و ایران محسوب مشود.

انواع سرور های شرکت HPE

سرور‌ها به صورت کلی در سه نوع ساختار تولید می‌شوند.

  1. سرور‌های ایستاده (Tower)
  2. سرور‌های رکمونت (Rackmount)
  3. سرور‌های تیغه‌ای (Blade)

برای استفاده بهینه از سرور HP و امکانات آن باید ساختار مناسب به کسب و کار خود را انتخاب کنید. فاکتور‌های زیادی در انتخاب نقش خواهند داشت مثل بار کاری پردازش، فضا، بودجه برای خرید، فضای مورد نیاز دستگاه‌های ذخیره‌سازی، یکپارچگی و پیاده سازی. به همین خاطر بسیار مهم است که قبل از خرید سرور HPE بدانید کدام ساختار برای کسب و کار شما مناسب خواهد بود.

اگر شما یک متخصص فناوری اطلاعات باشید یا با سازمان‌های مرتبط همکاری داشته باشید، به احتمال زیاد می‌دانید که به سروری نیاز خواهید داشت اما اگر تجربه زیادی درا ین امر نداشته باشید خرید سرور مناسب می‌تواند کمی سخت باشد. همانطور که اشاره شد فاکتور‌های زیادی در خرید مناسب وجود دارند که در نهایت باید با بودجه مد نظر شما هماهنگی داشته باشند.

سرور‌های ایستاده

سرور‌های ایستاده، مدل پایه در سرور‌ها هستند که معمولا با کامپیوتر‌های خانگی اشتباه گرفته می‌شوند. در ظاهر، یک سرور ایستاده شباهت بسیار زیادی به یک کامپیوتر خانگی دارد. این سرور‌ها به گونه‌ای طراحی شدند که عملکرد مناسب در حالت پایه ارائه دهند و به همین خاطر قیمت بهتری دارند. البته باید گفت که امروزه انتخاب‌های بسیار زیادی در خرید سرور‌های ایستاده وجود دارد که برخی از آنها می‌توانند گران قیمت باشند.

سرور‌های ایستاده معمولا به فضای فیزیکی نسبتا زیادی برای استفاده نیاز دارند. بنا به اندازه استاندارد بسیار بزرگ، شاید مدیریت آنها برای قرار دادن در فضای کوچک، کمی دشوار باشد. همچنین اگر قصد استفاده از چند سرور ایستاده را داشته باشید، سازمان‌دهی و جا به جایی آنها امری چندان آسان نخواهد بود.

سرور های ایستاده HPE

سری سرورهای ML مبتنی بر ساختار ایستاده (Tower) هستند. توسعه پذیری از اهداف طراحی ML میباشد. قابلیت استفاده در هر محیط بدون نیاز به تجهیزات می باشد. این دسته به مدل های ML100, ML300 , ML0x تقسیم میشوند. پرفروش ترین دستگاه سری ML سرور HPE Proliant ML30 G10 میباشد. دستگاهی مشابه سرور DL380 با همان قدرت و پشتیبانی از پردازنده و رم اما به صورت ایستاده HP ML350 می باشد.

ML Image

هر سرور ایستاده به فضای زیادی نیاز دارد و همچنین باید به صورت جداگانه از کیبرد، موس و خروجی تصویر (KVM) بهره ببرند. اگر تعداد دستگاه‌های جانبی و شبکه زیادی دارید، اتصال آنها و نظم دادن به سیم‌ها کاری دشوار در کامپیوتر‌های ایستاده است.

سرور‌های ایستاده معمولا از ویژگی‌های از قبل نصب شده مثل کارت گرافیک، فن، حافظه اختصاصی بیشتر و KVM پشتیبانی نمی‌کنند. البته این ویژگی باعث می‌شود که انتخاب این نوع سرور برای شرکت‌هایی که بعدا قصد گسترش سرور HPE خود را دارند، بسیار مناسب است.

نقاط قوت سرور HPE ایستاده

  • مقیاس پذیری و آسان بودن آپگرید سخت‌افزاری: سرور‌های ایستاده به راحتی شخصی سازی می‌شوند و آپگرید سخت‌افزاری نیز در آنها سختی چندان زیادی ندارد.
  • مقرون به صرفه: بدون شک انتخاب سرور ایستاده، بسیار ارزان‌تر از ساختار‌های دیگر است.
  • خنک سازی آسان: به خاطر اینکه سرورهای ایستاده از تراکم سخت‌افزاری کمی برخوردار هستند، بسیار راحت تر خنک می‌شوند.

نقاط ضعف سرور HPE ایستاده

  • استفاده زیاد از فضای فیزیکی: این سرور‌ها معمولا فضای فیزیکی زیادی را به خود اختصاص می‌دهند و مدیریت آنها دشوار است.
  • قدرت سخت‌افزاری نه چندان زیاد: سرور‌های ایستاده برای کسب و کار‌های نو پا مناسب است و قدرت پردازشی بسیار زیادی را ارائه نمی‌کند.
  • مدیریت سیم‌ها بسیار سخت است: با توجه به استفاده از موس، کیبرد و نمایشگر به صورت جداگانه برای هر دستگاه، مدیریت سیم‌ها می‌تواند در برخی از مواقع بسیار سخت و وقت‌گیر باشد.

سرور‌های رکمونت

سرور‌های رک یا رکمونت نسبت با سرور‌های ایستاده کوچک‌تر هستند و درون یک رک قرار می‌گیرند. رک در واقع شکافی است که بدنه سرور به راحتی درون آن قرار می‌گیرد و حالتی کشویی مانند دارند. سرور‌های رک در Bay به صورت عمودی قرار خواهند گرفت که ما بین آنها می‌توان حتی از دستگاه‌های مختلف مثل ذخیره‌سازی، خنک کننده، SAN و یا شبکه استفاده کرد.

اندازه سرور‌های رکمونت را بر اساس یونیت معرفی می‌کنند که هر یونیت 19 اینچ طول و 1.5 تا 1.75 اینچ ارتفاع دارد. استفاده از رک به کاربر این قدرت را می‌دهد که از دستگاه‌های الکترونیکی خود همراه با سرور استفاده کنند. هر رک می‌تواند شامل چند سرور و دستگاه‌های مختلف که قبلا به آنها اشاره شد، باشد.

hpe dl rack Img

 بدین ترتیب سرور‌های رکمونت، فضای بسیار کمتری را به خود اختصاص خواهند داد. به خاطر اینکه می‌تواند میزبان تقریبا اکثر دستگاه‌های مورد نیاز سخت‌افزاری باشد، مدیریت کابل‌ها بسیار تمیز تر انجام خواهد شد و دیگر شاهد مشکلاتی سرور‌های ایستاده نخواهیم بود. البته مراحل سخت سیم کشی درون رک همچنان وجود دارد. مانند سرور های ایستاده، سرور‌های رکمونت نیز همچنان نیاز به KVM برای استفاده دارند.

این نوع سرور‌ها از لحاظ آپگیرید سخت‌ افزاری پردازنده، حافظه و فضای ذخیره‌سازی بسیار انعطاف‌ پذیر هستند و کاربر می‌تواند بر اساس نیاز خود، سرور را آپگرید کند.

سرور های رکمونت HPE

سری سرورهای DL مبتنی بر ساختار رک (Rackmount) هستند. ایجاد تعادل بین قدرت پردازش سرور HPE و تراکم آن از اهداف طراحی این سری است. این سرورها در داخل رک نگهداری میشوند.

این سرورهای HPE مناسب برای نگهداری در تعداد بالا در یک محیط هستند و باید داخل رک نگه داری شوند. مدل هایی که در ایران توسط شرکت فاوا افزار به فروش میرسند به گروه DL100,DLx0  DL300, DL500 تقسیم میشوند.

معروف ترین مدل در ایران و جهان DL380 میباشد. آخرین نسل از آن HPE Proliant DL380 Gen10 میباشد.

دیگر سری های آن HPE Proliant DL380 Gen10 plus , HPE Proliant DL380 Gen9 میباشد. همچنین مدل های تک یونیت , HPE Proliant DL360 Gen10 , HP Proliant DL360 Gen9 میباشد.

نقاط قوت سرور های رکمونت

  • مهار شکست: در سرور‌های رکمونت، برای شناسایی و جایگیزینی قطعه یا سرور خراب نیاز به صرف انرژی زیادی نیست.
  • مدیریت کابل آسان: ابزار‌های مدیریت در رک، مدیریت و ساماندهی کابل را در سرور‌هایی از این دست آسان کرده است.
  • مقرون به صرفه: این سرور‌ها می‌توانند قدرت بسیار خوب در ازای هزینه مناسب به خریدار ارائه کنند.

نقاط ضعف سرور های رکمونت

  • مصرف برق بسیار زیاد: سرور‌های رکمونت به خاطر تراکم بسیار زیاد قطعات، از سیستم‌های خنک کننده جداگانه استفاده می‌کنند که در نهایت باعث می‌شود مصرف انرژی به شدت افزایش پیدا کند.
  • نگهداری: به خاطر اینکه چند سرور در یک قرار می‌گیرند، نگهداری از آنها می‌تواند کار بسیار طاقت فرسایی باشد. این سختی با افزایش تعداد رک، بیشتر خواهد شد.

سرور‌های تیغه‌ای HPE

سرور‌های تیغه‌ای HPE در واقع مدرن‌ترین نوع ساختار در بازار سرور HP است. در واقع می‌توان از این ساختار به عنوان رک ترکیبی (هیبرید) یاد کرد. در این شیوه، سرور‌ها در کنار یکدگیر درون یک سیستم تیغه‌ای قرار خواهند گرفت. بزرگترین مزیت سرور تیغه‌ای کوچک بودن آنهاست.

این سرور‌ها در حال حاضر کوچک‌ترین اندازه استاندارد را بین سه ساختار کلی سرور‌ها دارند و برای جلوگیری از اتلاف فضای فیزیکی بسیار مناسب به نظر می‌رسند.

سرور‌های تیغه‌ای HPE

سری سرور BL مبتنی بر ساختار محفظه میباشند. حداکثر قدرت پردازش و کنترل پذیری در فضای محدود از اهداف طراحی این سری سرورهاست. این سرورها در داخل رک و به صورت تیغه ای حداکثر تا 8 و یا 16 عدد داخل محفظه قرار میگیرند. مدل محفظه ها برای نگه داری تیغه ها C3000 و C7000 میباشند.

به طور کلی اگر دارای رک هستید مدل DL و اگر میخواهید مانند کیس کامپیوتر معمولی در اتاق نگه دارید, مدل ML را خریداری نمایید.

hpe bl img

سرور‌های تیغه‌ای همچنین استاندارد‌های IEEE را رعایت کرده و اندازه استاندارد آنها بر اساس یونیت معرفی می‌شود. سرور‌های تیغه‌ای مانند رک می‌توانند شامل دستگاه‌های دیگر نیز باشند. ساختار Blade Enclosure به صورت ماژولار کار می‌کند. هدف از این نوع طراحی مصرف انرژی بسیار کم و همچنین اشغال کردن فضای بسیار کوچک بوده است.

این سیستم‌ها همچنین به راحتی از قابلیت Hot Plug پشتیبانی‌ می‌کنند. بنا به قدرت پردازشی بالا و راندمان کاری بالا سرور‌های تیغه‌ای معمولا در Grid Computing مورد استفاده قرار می‌گیرند. بسیاری از سرور‌های تیغه‌ای مدرن به گونه‌ای طراحی شدند که برای جدا سازی و یا اتصال سرور جدید، نیاز به خاموش کردن کل سرور‌ها نباشد.

همچنین این سرور‌ها قابلیت آپگرید سخت‌افزاری دارند و کاربر می‌تواند به راحتی پردازنده، حافظه، دستگاه ذخیره سازی و … جدید را به آن اضافه کند در حالی که مدت زمان زیادی سرور از مدار خارج نشود.

نقاط قوت سرور های تیغه ای

  • خطای بسیار کم: با توجه به ساختار بسیار باریک، اتصال سرور‌ها بسیار آسان شده و احتمال بروز خطا کم است
  • مدیریت متمرکز: در سرور‌های تیغه‌ای، شما می‌توانید تمام سرور‌ها را از طریق یک رابط کاربری متصل کنید که کار را برای نگه‌داری و نظارت بسیار آسان خواهد کرد.
  • کابل کشی: سرور‌های تیغه‌ای نیاز زیادی به کابل کشی پیچیده ندارند. گرچه بازهم نیاز به کابل کشی وجود دارد اما تقریبا این کار نسبت به ساختار‌های رک و ایستاده، کاهش چشم‌گیری داشته.
  • اندازه استاندارد: بدون شک سرور‌های تیغه‌ای کوچک‌ترین سرور‌ی است که تا به امروز طراحی شده است. این سرور‌ها در مقایسه با مدل‌های دیگر به کمترین فضای فیزیکی برای فعالیت نیاز دارند.

نقاط ضعف سرور های تیغه ای

  • پیکربندی گران قیمت: در حالی که آپگرید کردن سرور به مدل‌های تیغه‌ای با مدیریت بسیار آسانی انجام می‌شود اما برای خرید و پیاده سازی آن باید هزینه زیادی را بپردازید.
  • تهویه: سرور‌های تیغه‌ای دارای قدرت پردازشی بسیار زیادی هستند اما به خاطر کوچک بودن، تراکم سخت‌افزاری در آنها بسیار بالاست. به همین خاطر باید تلاش بیشتری برای خنک سازی و تهویه مناسب آنها انجام شود. اگر تهویه این سرور‌ها به درستی کار نکند، بدون شک سرور‌ها بیش از حد گرم شده و کارایی خود را از دست خواهند داد.

نتیجه گیری

تا به اینجا شاید مشخص شده باشد که چه نوع سروری برای کسب و کار شما مناسب است. برای نتیجه گیری باید بگوییم که اگر تعداد کاربران نسبتا کمی با سرور مشغول به کار باشند و قدرت سخت‌افزاری زیادی مد نظر نباشد، سرور‌های ایستاده بسیار مناسب خواهند بود.

اگر به قدرت بیشتر مد نظر است و تعداد سرور‌ها باید چیزی بین 4 تا 25 عدد باشند، سرور‌های رک انتخاب بهتری خواهد بود. در انتها اگر به بیشترین حد قدرت نیاز دارید تا بتواند پاسخگوی نیاز تعداد زیادی کاربر باشد، سرور‌های تیغه‌ای انتخابی مناسب است اما باید به یاد داشته باشید که این سرور‌ها برای هر نوع فعالیتی مناسب نیستند. برای مقرون به صرفه بودن استفاده از سرور‌های تیغه‌ای، کسب و کار شما باید حداقل به 16 سرور نیاز داشته باشد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *