اس اس دی
در گذشته در دنیای تکنولوژی برای ذخیره سازی اطلاعات از هارد ديسک استفاده میشد که قطعه ای مکانیکی در سرور hp یا PC بود. صفحه ای براق مانند برای رایت دیتا و قطعه کوچکی به نام Head که وظیفه صدور فرمان Read/Write را دارد، دو عضو اصلی یک هارد ديسک ذخیره ساز است.
البته این بدین معنا نیست که از هاردها دیگر استفاده نشده و منسوخ شده باشند، ولی موضوع اصلی ما در این مقاله انقلابی در عرصه ذخیره ساز ها تحت عنوان “اس اس دی” است .
در ادامه با تیم تولید محتوای فاوا افزار همراه باشید تا به بررسی تخصصی اس اس دی های شرکت HPE بپردازیم.
هارد دیسک ها یا HDD
همانگونه که میدانید نحوه کارکرد هاردها به گونهایست که سوزن هارد با قرارگیری بر روی هد عمل آدرس یابی اطلاعات و صدور فرمان خواندن/نوشتن را انجام میدهد و پس از يافتن آدرس مورد نظر، دادهها را به رم دستگاه انتقال داده و سپس برای عمل پردازش به پردازنده ارسال میگردد.
با توجه به این که تمامی این مراحل اعم از جابهجایی سوزن، گردش هد و همچنین عمل آدرسیابی در هارد دیسک به صورت مکانیکی انجام میشود، موجب به وجود آمدن حرارت، بالارفتن مصرف انرژی و همچنین به وجود آمدن تاخیر زمانی در خواندن/نوشتن میشود، که تمامی این مراحل در کنار یکدیگر موجب بروز مشکلاتی از قبیل:
- طولانی شدن زمان بوت سیستم
- استهلاک قطعات مکانیکی هارد دیسک
- تولید گرمای زیاد توسط هارد
- کاهش سرعت کل عملیات پردازش
می شود. علاوه بر مشکلات بالا هارد دیسکها در برابر ضربه ها فوقالعاده حساس هستند، به صورتی که ممکن است با ضربه ای کوچک هارد دچار آسيب جدی و یا قسمتی از اطلاعات آن از بین برود.

پیشینه فناوری SSD
برای شروع به پرداختن درباره ديسک های اس اس دی و انواع آن باید کمی از تاریخچه ساخت این تکنولوژی و سیر صعودی مصرف آن در بازار دیجیتال اشاره کنیم و کمی درباره نحوه کارکرد کلی این مهم صحبت کنیم.
گونه دیگری از حافظهها وجود دارند که به SSD ها مشهورند. تاریخ ساخت این نوع حافظهها به قبل از سال 1990 میلادی باز میگردد که در آن زمان استفاده از آن ها به طور فراگیر مرسوم نبود و تنها در:
- مصارف نظامی
- مصارف فضایی
کاربرد داشتند، اما از سال 1995 به بعد کم کم استفاده از این نوع حافظه ها مرسوم شد. به طوری که امروزه نمونه دستگاههایی مانند:
- تبلت
- سرورها
- گوشیهای هوشمند
- کامپیوترهای قابل حمل
از این نوع حافظهها استفاده میکنند.
SSD مخفف عبارت Solid state disk ، منبع ذخیره سازی است که از نیمه رساناهای حالت جامد تشکیل شده است. این نوع فناوری همچنین در ساخت حافظه های فلش هم کاربرد دارد و به همین دلیل برخی از افراد SSD ها را حافظه های فلش یا EPP Rom می نامند.
هارد دیسک های حالت جامد یا همان SSD ها به حافظه هایی گفته می شوند که در آن ها از هیچ قطعهی متحرکی استفاده نشده باشد، در ساخت آنها از حافظههای مبتنی بر فلش یا SD-Ram ها استفاده شده و استفاده از حافظه های مبتنی بر فلش در SSD ها باعث می شود تا تاخير زمانی به حداقل برسد و همچنین گرمای تولید شده کاهش یابد که باعث کاهش مصرف انرژی و همچنین سبکتر شدن این حافظهها نسبت به هارد دیسکها میشود.
اما SSD ها هم همانند هارد دیسک درایوها دارای مشکلاتی میباشند که می توان از مهم ترین آنها به:
- قیمت بالای این حافظهها در مقابل هارد دیسک
ياد کرد .
تفاوت حافظه اس اس دی نسبت به هارد دیسک
- حافظه های اس اس دی سرعت بالاتری نسبت به هارد دیسک ها دارند
- حافظه های اس اس دی از ساختار فلش و اجزای غیر مکانیکی تشکیل شده اند اما هارد دیسک از یک برد و قطعات مکانیکی تشکیل شده اند.
- هارد دیسک ها نسبت به حافظه SSD ها قیمت پایین تر و ظرفیت بالاتری دارند.
- هارد دیسک ها به ضربه بسیار حساس هستند اما در حافظه های SSD از این ضعف برخوردار نیستند.
انواع مدل های مختلف SSD
SSD تک سطحی سلولی یا SLC در برابر چند سطحی سلولی یا MLC گران قیمت تر هستند اما سرعت بیشتری دارند. پر سرعت ترین و گرانترین مدل از این نوع حافظه ها SSD های مبتنی بر DRAM هستند که زمان پاسخی برابر با ۱۰ میکرو ثانیه دارند که این سرعت تقریبا ۰٫۱ سایر SSD ها می باشد.
به منظور ارائه قیمت مناسب تر فلش شرکتی یا EFDs را معرفی شدند که کارایی و زمان پاسخ مناسبی دارند.
ساختار داخلی SSD
یک حافظه SSD یک تراشه کنترلر و تعدادی تراشه حافظه برای ذخیره سازی اطلاعات دارد. تراشه کنترلر پلی میان اجزای حافظه و سیستم میزبان است همچنین وظیفه شناسایی SSD به دستگاه را دارد.
پردازنده ی جاسازی شده در این تراشه کد سطح فریم ور را در سطح سیستم عامل اجرا می کند. این نوع از حافظه ها با تمام مزایایی که دارند مشکلاتی نیز مانند عدم شناسایی قطعات, عدم نمایش درست ظرفیت و یا اشکالات کنترلر دارند.
هاردهای HPE SSD دارای ویژگی های کلیدی مورد نیاز شما در دیتاسنترها می باشد که شامل شناسایی کامل ارورها ، حفاظت از دست دادن ناگهانی پاور و همچنین پشتیبانی از:
- HPE SmartSSD Wear Gauge
می باشند. با این برنامه می توانید مقدار داده هایی که در حال خواندن و نوشتن می باشد را ملاحظه کنید. همچنین میتوانید از LifeTime ديسکهای خود باخبر شوید. با استفاده از نرم افزار:
- HPE Digitally Signed
می توانید از دسترسی غیر مجاز به اطلاعات خود جلوگیری به عمل آورید.
این حافظهها با دستگاه های:
- HPE ProLiant
- HPE Synergy
- HPE BladeSystem
کاملا سازگار می باشد.
انواع اس اس دی شرکت HPE

Read Intensive SSD
ارزانترین نوع اس اس دی است که برای:
- Boot/Swap
- وب سرورها
مناسب است.
- DWPD آن برابر با 1 یا کمتر از 1 است.
Write Intensive SSD
دارای بالاترین Write Performance است و برای:
- Business Intelligentیا BI
- تحلیل دادههای کلان و بیگ دیتا
- پردازش های موازی
- پردازش تراکنشهای آنلاین یا OLTP
ایدهآل و مناسب است.
- DWPD آن بزرگ تر یا برابر 10 است.
Mixed Use SSD
برای حجمهای کاری که نیاز به تعادل بین Strong Read و Write Performance دارند استفاده میشوند. و برای اپلیکیشنهای High I/O مناسب هستند که محیطهایی هستند که هم با خواندن و هم با نوشتن سروکار دارند.
- DWPD آن بین یک تا 10 متغیر است.
تعریف DWPD
برخلاف HDD ها، SSD ها در تعداد چرخه پاک کردن/نوشتن داده یعنی DWPD، محدودیت دارند زیرا لایه اکسید در آنها به تدریج قابلیت خود را از دست میدهد DWPD یا Drive Writes Per Day حداکثر تعداد نوشتنها روی کل درایو SSD در طول یک روز است که در مدت زمان 5 سال اندازه گیری میشود.
DWPD مشخص میکند قبل از اینکه SSD ما غیرقابل اعتماد شود، در حجمهای کاری مختلف چه تعداد نوشتن را میتوان از SSD انتظار داشت و به قولی عمر آن را محک زد و پیشبینی کرد.
و در نهایت میتوان اینگونه نتيجه گيری نمود که حافظه های اس اس دی نسبت به هارد دیسک ها دارای راندمان بیشتری هستند و همچنین قیمت بالاتری دارند و برای امور حرفهای پیشنهاد میشوند. اگر امنیت اطلاعاتتان برایتان بسیار مهم است و نیاز به سرعت ذخیره و بازیابی زیادی دارید، پیشنهاد فاوا افزار، حافطه های اس اس دی است.
امیدواریم از این مقاله بهره کافی را برده باشید.
برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت قیمت های انواع اس اس دی HPE با شماره 41235-021 و کارشناسان ما تماس حاصل فرمائید.